Melding voorgenomen huwelijk/partnerschap

Voorheen ondertrouw

Om te kunnen trouwen moet er tenminste 14 dagen voor de huwelijksdatum of partnerschapsdatum een melding worden gedaan bij de gemeente waar u gaat trouwen of een partnerschap aangaat. Deze melding blijft een jaar geldig. Voorheen werd dit ondertrouw of aangifte genoemd.

 

Woont u in het buitenland en heeft tenminste 1 van de partners de Nederlandse nationaliteit dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag via www.denhaag.nl. Deze stuurt het voornemen door naar gemeente Etten-Leur.

 

De melding voorgenomen huwelijk of partnerschap kunt u online doorgeven, nadat u uw huwelijksdatum of partnerschapsdatum heeft gekozen. U zet beiden een digitale handtekening, en u moet kopieën van de legitimatiebewijzen van uw beiden uploaden.

 

Ook kunt u de melding “in persoon” doen op het stadskantoor. Maak hiervoor eerst een afspraak via het algemene toegangsnummer 14 076.

 

Let op: Uw melding is 1 jaar geldig. Zorgt u er voor dat u binnen deze termijn het huwelijk sluit. Het boeken hiervan kan eenvoudig via de stap “Regel uw dag”.

 

Let op: Het is mogelijk dat er om aanvullende stukken (documenten) wordt gevraagd, zoals een geboorteakte of een bewijs van burgerlijke staat.

 

Doe hier uw melding

Foto ondertrouw