Trouwlocatie

Gemeentelijke locaties

In de gemeente Etten-Leur worden huwelijken voltrokken in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein en in de Van Gogh kerk aan het Raadhuisplein. Om de drie weken wordt gewisseld van locatie in verband met andere activiteiten en evenementen. Het kan gebeuren dat op zowel het Van Bergenplein als op het Raadhuisplein en de Markt evenementen plaatsvinden op de dag van uw huwelijk.

In verband met de huidige maatregelen geldt het volgende:

  • Trouwkerkje: zitplaats voor 35 gasten
  • Van Gogh kerk: zitplaats voor 30 gasten

Er hoeft geen coronatoegangsbewijs getoond te worden.

Voor meer informatie zie Rijksoverheid

Incidentele locaties

In Etten-Leur zijn, naast de vaste locaties (Van Gogh kerk, Trouwkerkje en Stadskantoor), ook mogelijkheden om te trouwen op een incidentele locatie. Deze locatie kiest u in overleg met de eigenaar van deze locatie en het betreffende pand. 

Indien u wilt trouwen op een incidentele locatie verzoeken wij u om dit formulier in te vullen en 6 weken voorafgaand aan het huwelijk bij ons in te leveren. Wij zullen dan de locatie beoordelen aan de hand van de voorwaarden van de beleidsregels. U krijgt hiervan binnen 4 weken nader bericht.  Het ingevulde formulier kunt u uploaden bij het onderdeel “Regel uw dag” op het moment dat u uw dag gaat regelen.

Vanaf zaterdag 25 september geldt het volgende:

Op trouwlocaties met horeca moeten de horecamedewerkers naar het coronatoegangsbewijs vragen.

Voor meer informatie zie Rijksoverheid

Muziek

Zowel het Trouwkerkje als de Van Gogh kerk beschikken over een prachtig authentiek en gerestaureerd orgel van de bekende orgelbouwer Jacobus Zeemans. De orgels behoren vanwege de constructie en klank van de oude pijpen, tot de belangrijksten van het land.

Als u dit wenst kan één van deze orgels worden bespeeld tijdens de plechtigheid. U dient daarvoor contact op te nemen met de heer M.J.A.M. Gottmer, Jacob Catslaan 17 te Etten-Leur, telefoon: 076 – 501 32 33. Indien hij verhinderd is, is er helaas geen vervanger beschikbaar.

Naast deze orgels is er in het Trouwkerkje een carillon dat – op uw verzoek – bij het verlaten van de kerk de bruidsmars ten gehore brengt. Indien u dit op prijs stelt, kunt u dit kenbaar maken op het meldingsformulier.

Indien u muziek af wilt laten spelen, dan is dit mogelijk. Het volgende is van toepassing:
– In het Trouwkerkje is het mogelijk een eigen device (bijv. GSM) mee te brengen en deze door middel van een kabel of bluetooth-verbinding te koppelen met de aanwezige muziekapparatuur.
– In de Van Goghkerk is geen muziekapparatuur aanwezig. Wilt u hier muziek afspelen, dan moet u uw eigen middelen hiervoor meenemen.
Er kunnen maximaal 3 verschillende muzieknummers worden afgespeeld bij respectievelijk binnenkomst, tijdens het tekenen van de akte en bij het naar buiten gaan.

Als u iemand heeft in de familie of vriendenkring die graag een muziekinstrument bespeelt en / of zingt tijdens de ceremonie, dan kan dit ook (hierbij ook weer maximaal 3 nummers). Er zijn hiervoor twee microfoons aanwezig.

Parkeren

Zowel op het Van Bergenplein als de Markt en in de omliggende straten bij de twee locaties bestaat in het algemeen voldoende mogelijkheid tot parkeren.

Van Goghkerk: In het gehele centrum van Etten-Leur geldt betaald parkeren; in de parkeergarage geldt het laagste tarief. Het bruidspaar parkeert bij de ingang van de kerk (voor de trap) en krijgt hiervoor kosteloos een parkeervergunning van de aanwezige gemeentebode. (Aanrijroute via Bisschopsmolenstraat).

Op het Van Bergenplein is een blauwe zone ingevoerd. In omliggende straten, zoals bijvoorbeeld de Kapelstraat, kunt u nog zonder blauwe schijf parkeren. Het bruidspaar parkeert bij de ingang van de kerk (voor de trap) en krijgt hiervoor kosteloos een parkeervergunning van de aanwezige gemeentebode.
Foto parkeren op het Bergplein

Regel uw dag