Trouwlocatie

Gemeentelijke locaties

In de gemeente Etten-Leur worden op dit moment huwelijken voltrokken in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein  en in de Van Gogh kerk bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Er is een rooster vastgesteld met de data waarop trouwen mogelijk is in het Trouwkerkje of in de Van Gogh kerk. Wij wijzen u erop dat zowel op het Van Bergenplein als op het Raadhuisplein en de Markt evenementen kunnen plaatsvinden. Op de twee locaties is het aantal zitplaatsen ca. 60. Dit aantal is uit te breiden tot ca. 100.

Incidentele locaties

In Etten-Leur zijn  naast de vaste locaties, ook mogelijkheden om te trouwen op een incidentele (of bijzondere) locatie. Deze locatie kiest u in overleg met de eigenaar van deze locatie en het betreffende pand. Voordat een pand wordt aangewezen als tijdelijke incidentele locatie toetst de gemeente deze aan de hiervoor vastgestelde beleidsregel. Klik hier voor de beleidsregel.

Indien u wilt trouwen op een incidentele locatie verzoeken wij u om dit formulier in te vullen en 6 weken voorafgaand aan het huwelijk bij ons in te leveren. Wij zullen dan de locatie beoordelen aan de hand van de voorwaarden van de beleidsregels. U krijgt hiervan binnen 4 weken nader bericht.  Het ingevulde formulier kunt u uploaden bij het onderdeel “Regel uw dag” op het moment dat u uw dag gaat regelen.

 

Muziek

Zowel het Trouwkerkje als de Van Gogh kerk beschikken over een prachtig authentiek en gerestaureerd orgel van de bekende orgelbouwer Jacobus Zeemans. De orgels behoren vanwege de constructie en klank van de oude pijpen, tot de belangrijksten van het land.

Als u dit wenst kan één van deze orgels worden bespeeld tijdens de plechtigheid. U dient daarvoor contact op te nemen met de heer M.J.A.M. Gottmer, Jacob Catslaan 17 te Etten-Leur, telefoon: 076 – 501 32 33. Indien hij verhinderd is, is er helaas geen vervanger beschikbaar.

Naast deze orgels is er in het Trouwkerkje een carillon dat – op uw verzoek – bij het verlaten van de kerk de bruidsmars ten gehore brengt. Indien u dit op prijs stelt, kunt u dit kenbaar maken op het meldingsformulier.
Indien u zelf een CD of USB stick met muziek af wil laten spelen, dan is dit mogelijk mits u zelf een CD speler / laptop meebrengt. Deze dient door iemand van de familie of vrienden bedient te worden tijdens de ceremonie. Het gaat dan om 3 verschillende muzieknummers die afgespeeld worden bij binnenkomst, tijdens het tekenen van de akte en bij het naar buiten gaan.

Als u iemand heeft in de familie of vriendenkring die graag een muziekinstrument bespeelt en / of zingt tijdens de ceremonie, dan kan dit ook (hierbij ook weer maximaal 3 nummers).

Parkeren

Zowel op het Van Bergenplein als de Markt en in de omliggende straten bij de twee locaties bestaat in het algemeen voldoende mogelijkheid tot parkeren. In het centrum van Etten-Leur geldt betaald parkeren; in de parkeergarage geldt het laagste tarief.

Op het Van Bergenplein is een blauwe zone ingevoerd. Aan het paar wordt kosteloos één parkeervergunning verleend, deze krijgt u ter plekke. Dit wil zeggen dat met deze vergunning de auto voor de deur van de locatie kan worden geparkeerd.

Regel uw dag